sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Keinutuoli ja hidas sunnuntai



Sunnuntaina:

# on hiljaista, koska tytär vain nukkuu kuumettaan ja olemme kaksin kotona
# ihailen kirpparilta löytynyttä keinutuoliani, jota hieman paikkamaalasin
#välillä neulon pari riviä jotain sinapinväristä työtä
#selaan ehkä lehtiä
#katselen ulos tuulista säätä
#katselen kynttilän liekkiä
#odotan, että nakkikeitto valmistuu

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Pitkä helppo villatakki

Muistaako joku vielä viimevuotisesta Eiran Lankojen ilmaislehdestä ohjeen pitkälle ja helpolle villatakille. Minä katselin villatakin kuvaa tasaisin ajoin aina lehdestä ja kun huomasin eräänä päivänä, että Eiran langoilla oli langat tarjouksessa, niin päätin langat takkiin tilata. Alkuperäisenä ajatuksena oli toteuttaa takki harmaana (tietenkin), mutta kun harmaa oli päässyt loppumaan niin myyjä ehdotti valkoista ja päätin kokeilla sitä. Tuli tästä valkoisenakin aivan kiva, vaikka yleensä sitä väriä vierastankin lian näkymisen pelossa.

Takin ohjehan oli varsin yksinkertainen ja kun sen sai neuloa kaksinkertaisella langalla ja seiskan puikoilla niin se eteni ihan kivaa vauhtia. En tehnyt omastani aivan yhtä pitkää helmasta, kuin alkuperäisessä ohjeessa. Takissa on shaalikaulus, jonka saumaan en ole täysin tyytyväinen, mutta ei se ole niin vakavaa.

Takkihan on muuten aivan unelmakevyt, mutta silti lämmin. Langasta vielä sen verran, että vaikka se onkin ihanan pehmoista, niin sitä oli tympeä purkaa, kun oli niin haitulia.  Takkia ei ole nyt kuvattu päällä ollenkaan, kun oli niin pimeä päivä.











Lopuksi vielä pojan toiveesta toteutetut Duudson-lapaset jussikuviolla. Olimme syysloman kunniaksi Seinäjoella Duudsonit activity parkissa ja lapaset piti saada sinne valmiiksi.

Nyt ne kuivuu sateisen ulkoilureissun jäljiltä patterilla :) Harmaata, mutta mukavaa sunnuntai-illan jatkoa.


Villatakin ohje: Eiran langat ilmaislehti 2013
Lanka: Lang yarns novena ja alpaca superlight
Puikot: 7mm